Translate

1 Ocak 2015 Perşembe

BEYZALİM'DEN KURU İNCİR TATLISI

Heyoo ! 2015'in ilk yazısını yazıyorum :) Sizlere İncir Tatlısı tarifi vereceğim. Ben çok severek yapıyorum hem kolay hemde çok leziz !

Malzemeler 

10-15 adet kuru incir
Yarım su bardağı şeker
Ceviz-Fındık
Su

Yapılışı

İncilerimizi ılık suda 5 dakika bekletiyoruz. Ardından yumuşayan incirleri işaret parmağımızla üst tarafına bastırıp yuvarlak açıyoruz. Ardından o yuvarlaklara ceviz veya fındığımızı yerleştiriyoruz.Üzerine yarım su bardağı şekerimizi döküp , üzerine çıkacak kadar su koyup kısık ateşte yumuşayana kadar suyu şerbetimsi olana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra kaymak ve hindistan cevizi ile süslüyoruz.

AFİYET OLSUN ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder